A Kalocsai vagy a Szegedi fűszerpaprika nem véletlenül világhírű.
A háztáji Kalocsai pirospaprika őrlemény őstermelők terméke, a szedés, csutázás kézzel történik, így semmilyen egyéb anyag nem kerülhet az őrleménybe. Ha ezt a terméket veszed meg garantáltan csak a paprika húsából készült őrölt pirospaprika kerül az asztalodra, ételeidbe.
A Kalocsai őrölt piros paprikák közül ebbe a termékbe nem került bele a paprika szára, így a színező értéke még a különleges őrölt piros paprika feletti. Ezért nagyon vigyázz a fehér pólódra, abból szinte kimoshatatlan :). Az általunk forgalmazott őrölt pirospaprika semmilyen import paprika alapanyagot nem tartalmaz, a készlet ebből a termékből igen korlátozott.
Az őrölt pirospaprika így készült
A paprika első vagy másodszedésből származik, ezért a beltartalma minden szempontból igen magas. A szedést követően a paprika szárát letördeltük és 3-5 hétig szikkadáson (utóérlelésen) esik át. A szikkadási folyamat végén a kalocsai paprikát a szárítást és őrlést végző üzembe kerül, ahol egy 2 malomköves őrlési rendszeren keresztül hihetetlenül finom porrá őrlik. A rendkívüli finomságának köszönhetően jól felhasználható, és sokáig eltartható fénytől védett csomagolásban vagy dobozban.
A minőségi besorolások alapja a Paprika ASTA értéke.
- ASTA 130 felett: „Különleges” minőségű
- ASTA 110-120: „Csemege” minőségű
- ASTA 100-110: „Édes-nemes” (édesnemes) minőségű
- ASTA 60-100: „Rózsa” minőségű
A kapszaicin tartalma alapján besorolható:
- 50 mg/kg: Csípmentes (édes)
- 50-150 mg/kg: Enyhén csípős
- 150-200 mg/kg: Csípős
- 200 felett: Erős
Értékelések
Még nincsenek értékelések.