Töltött paprika recept

Klasszikus Töltött paprika, amit a sok zöldség miatt nem is kell liszttel sűríteni!

Hozzávalók:

  • 6 db tv paprika
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 1 nagy db vöröshagyma
  • 700 g darált sertéshús
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál bors
  • 0.5 kávéskanál őrölt fűszerkömény
  • 2 tk só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál majoranna
  • 150 g rizs
  • 2 db tojás
  • 1 közepes db sárgarépa (lereszelve)
  • 1 közepes db fehérrépa (lereszelve)
  • 1 közepes db kápia paprika (apróra vágva)
  • 2 ek cukor
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dl passzírozott paradicsom
  • 3 dl víz
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A paprikákat megmosszuk, a csumáját levágjuk és a magokat kiszedjük belőle.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd a felé a darált húshoz adjuk. A húst pirospaprikával, borssal, köménnyel, fokhagymával, sóval és majorannával fűszerezzük. Hozzáadjuk a tojásokat és a rizst, majd alaposan összekverjük. Ha túl lágy lenne, adjuk hozzá kevés zsemlemorzsát.
  3. A paprikákat megtöljük a rizses-húsos masszával, a maradékból gombócokat formázunk.
  4. A maradék hagymához hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és fehérrépát, valamint az apróra vágott kápiát és néhány percig együtt pirítjuk. Két kanál cukrot adunk hozzá és egy-két perc alatt karamellizáljuk a zöldségekkel együtt.
  5. Hozzáadunk egy csokor petrezselymet, beletesszük a megöltött paprikákat és a gombócokat, majd felöntjük a paradicsommal és annyi vízzel, ami pont ellepi. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd lefedve 50-60 percig főzzük, amíg meg nem puhul.
  6. Ha elkészült, kiszedjük a paprikákat és a gombócokat, a petrezselymet eldobjuk és a szószt botmixerrel pürésítjük, majd főtt burgonyával vagy friss kenyérrel tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

3 + egy =