Karácsonyi szegedi halászlé

Karácsonyi szegedi halászlé. Halászléből valóban sokféle van, Duna-mentén, Tisza-mentén és a határon túli magyarlakta területeken [...]

Harcsapaprikás túrós csuszával

Igazi klasszikus a harcsapaprikás, az egyik kiváltságos halétel, ami szinte levehetetlen a vendéglők étlapjáról. Sikerfogás, [...]

Miért gulyásleves a gulyás leves?

„A húst főleg paprikás hús nevű nemzeti eledel gyanánt készítve eszik; ez különféle húsból vagy [...]

Töltött paprika recept

Klasszikus töltött paprika, amit a sok zöldség miatt nem is kell liszttel sűríteni!

Vörösboros marhapörkölt bográcsban

A vörösboros bográcsos marhapörkölt igazi nyári klasszikus. Kerti partikon, családi összejöveteleken különösen praktikus, hiszen nagyon [...]

A kalocsai fűszerpaprika élettani hatásai

A világon sokfelé a paprikát gyógyításra és egyéb hasznos célra is használnak. Kolombusz orvosa, Chanca [...]

A kalocsai fűszerpaprika nem véletlenül világhírű

A háztáji Kalocsai fűszerpaprika őrlemény őstermelők terméke, a szedés, csutkázás kézzel történik, így semmilyen egyéb [...]

Tejfölös gombapörkölt recept

Az egyik kedvenc húsmentes pörkölt, amit tényleg nagyon szeretek, az a gombapörkölt! Ezzel a recepttel [...]

Tradicionális gulyásleves recept

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor [...]