Karácsonyi szegedi halászlé
Karácsonyi szegedi halászlé. Halászléből valóban sokféle van, Duna-mentén, Tisza-mentén és a határon túli magyarlakta területeken [...]
dec
Harcsapaprikás túrós csuszával
Igazi klasszikus a harcsapaprikás, az egyik kiváltságos halétel, ami szinte levehetetlen a vendéglők étlapjáról. Sikerfogás, [...]
dec
Miért gulyásleves a gulyás leves?
„A húst főleg paprikás hús nevű nemzeti eledel gyanánt készítve eszik; ez különféle húsból vagy [...]
nov
Töltött paprika recept
Klasszikus töltött paprika, amit a sok zöldség miatt nem is kell liszttel sűríteni!
nov
Vörösboros marhapörkölt bográcsban
A vörösboros bográcsos marhapörkölt igazi nyári klasszikus. Kerti partikon, családi összejöveteleken különösen praktikus, hiszen nagyon [...]
nov
A kalocsai fűszerpaprika élettani hatásai
A világon sokfelé a paprikát gyógyításra és egyéb hasznos célra is használnak. Kolombusz orvosa, Chanca [...]
nov
A kalocsai fűszerpaprika nem véletlenül világhírű
A háztáji Kalocsai fűszerpaprika őrlemény őstermelők terméke, a szedés, csutkázás kézzel történik, így semmilyen egyéb [...]
nov
Tejfölös gombapörkölt recept
Az egyik kedvenc húsmentes pörkölt, amit tényleg nagyon szeretek, az a gombapörkölt! Ezzel a recepttel [...]
máj
Tradicionális gulyásleves recept
Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor [...]
ápr